La Companyia Catalana a Orient

Presentació del llibre "La Companyia Catalana a Orient" d'Agnès i Robert Vinas. A l'acte hi participarà l'autor Robert Vinas, l'editor Rafael Català i Dalmau així com l'historiador i professor de la Universitat de Barcelona, Agustí Alcoberro i Pericay i la directora del Museu d'Història de Catalunya, Margarida Sala i Albareda.  

"La Companyia Catalana a Orient recull" les cròniques de l'expedició de la tropa d'almogàvers catalans i aragonesos en el seu periple per terres bizantines on després de moltes vicissituds i massacres, els aventurers supervivents conquereixen el ducat d'Atenes i funden un estat català que dura gairebé vuitanta anys.

És una història inversemblant i tanmateix autèntica, que aquest llibre intenta resseguir amb els documents dels qui la van comentar: des de Ramon Muntaner, que va formar part de la Companyia, fins a les fonts bizantines, llatines i sèrbies. Són veus que, al principi del segle XIV, ofereixen testimoni de la confrontació entre Orient i Occident a la Mediterrània, un xoc infinitament complex i perillós

Informació pràctica 

  • Dia: dijous 21 de setembre 
  • Hora: 19.00h
  • Lloc: auditori 
  • Preu: activitat gratuïta