Festa templera

En motiu de l’exposició  Templers. Guerra i religió a l’Europa de les croades, organitzem una jornada en la que donarem veu a personatges representatius de l’edat mitjana a través de la recreació històrica. No és un espectacle teatral sinó una manera de divulgar la història de forma amena.

Comptarem amb la participació de diverses entitats que recrearan l’època i personatges a través de vestits i reproduccions d’objectes històricament documentats. En total comptarem amb el suport d’una quarantena de participants, dividits en diferents activitats, dirigides a tots els públics. Participaran els grups Hereus de la Història, Die Jünger von Liechtenauer, Gal·la Placídia, Arx Corpus Dei Cordis, Sagramental de Sant Genis de Rocafort, Templers del Comtat de Barcelona, Companyia Almogàver i Recognoverunt Proceres.

Vida quotidiana

Demostració d’alguns aspectes de la vida quotidiana a través de personatges caracteritzats i reproduccions històricament documentades d’utillatge de l’època.

  • Món tèxtil medieval. S’explicaran les tècniques de teixir i es mostraran els utensilis que es feien servir a l’època.
  • La moneda a l’edat mitjana. Mostra i explicació sobre com es fabricava la moneda.
El món militar medieval

Ens explicaran com es percebia la guerra a l’època medieval i quins personatges hi havia al voltant dels conflictes. Ens mostraran com anaven vestits i les armes que utilitzaven amb reproduccions històricament documentades. Els membres de les entitats faran una demostració teatralitzada de com era un combat. Els temes a tractar seran:

  • Eines de la guerra: l’armament ofensiu i defensiu
  • La realitat mèdica de la guerra: ferides, instruments, medecina de campanya
  • Esgrimes històriques: civil i militar
  • Personatges de la guerra: lleves, mercenaris, cavallers, ordres militars
Escola de templers

Tallers familiars d’escriptura medieval, la construcció d’una catapulta en miniatura per assaltar un castell i la decoració d’un escut.

 

Informació pràctica 

Dia: diumenge 9 de juliol

Hora: de les 10.00 a les 14.30 hores

Lloc: moll de la Barceloneta (Passeig Joan de Borbó)

Preu: activitat gratuïta