«Barcelona Dibuixa» al Museu d'Història de Catalunya

Aquest any el museu d’Història de Catalunya s’uneix a la Festa del Dibuix, el Big Draw- Barcelona Dibuixa. Per tota la ciutat artistes, il·lustradors, arquitectes i dissenyadors, tant reconeguts com emergents, proposen tallers per a tothom on es podrà experimentar, de manera lliure, espontània i gratuïta, amb les múltiples possibilitats del dibuix.

Al museu, l’il·lustrador Ignasi Blanch prendrà com a inspiració els colors de la Barceloneta per a crear col·lectivament un mural ple de blaus i els seus matisos. El blau del mar, del cel i el color que desprèn la pròpia història del barri, amb els seus personatges i els oficis més representatius: els pescadors, els terrissers, els botiguers, les bugaderes i així com el to dels objectes i eines que utilitzen.

Ignasi Blanch i Gisbert (Roquetes, 1964) és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha obtingut diversos premis, com el Premi Llibreter d’Àlbum Il·lustrat i el Serra d’Or. Actualment treballa com a il·lustrador per a diverses editorials i també col·labora, des de l’any 2001, en exposicions i sessions didàctiques al Saló de Llibre Infantil i Juvenil de Saarbrücken (Alemanya). És professor i coordinador de l’especialitat d’il·lustració a l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona. Des de l’any 2005 coordina el projecte Humanitzem hospitals, dibuixant les habitacions, sales de tractaments i passadissos de diversos hospitals de pediatria de Catalunya, Colòmbia i Croàcia. Als darrers anys ha treballat conjuntament amb la cantant Olivia Newton – John en el seu llibre – CD Liv On, i també amb l’actriu Myriam Mézières en la creació del llibre El sol tiene una cita con la luna, així com en la il·lustració de El riu, basat en un poema de Gerard Vergés.

Tota la informació de l'esdeveniment a barcelona.cat/Barcelonadibuixa i al hashtag #BarcelonaDibuixa19

T'hi esperem!

Informació pràctica 

Dia: 20 d'octubre de 2010

Hora: d'11h a 19h.

Preu: activitat gratuïta, per a tots els públics

Lloc: Taller de l'historiador. Accés des del vestíbul del Museu d'Història de Catalunya.