Toni Vidal retrata la cultura catalana dels setanta

2017

El fotògraf Toni Vidal (Es Castell, Menorca, 1934) va arribar a Barcelona el 1968. Un dels seus projectes va ser fotografiar la gent de la cultura —gent honesta, desinteressada, que treballava per reconstruir el país—: escriptors i assagistes, artistes i arquitectes, músics i directors de teatre, editors, activistes i erudits.

El resultat és una extraordinària col·lecció de fotografies en blanc i negre i en color que són el testimoni del miracle català dels anys seixanta, la recuperació de la cultura catalana, fruit de la suma de molts esforços individuals que van generar un moviment social: els exiliats de París i Montpeller, els que havien tornat de Mèxic o de Xile, les noves generacions aparegudes sota el franquisme, els joves dels setanta. Toni Vidal explora la personalitat dels seus retratats i mostra els espais on duen a terme la seva tasca.

L’exposició posa en relleu la profunditat del treball del fotògraf, la minuciositat, la capacitat de crear atmosferes introspectives i, al mateix temps, de mostrar el vigor i el sentit col·lectiu d’una cultura que reneix. De les contribucions d’aquesta “bona gent” —com anomenava Espriu els seus amics— és fill el nostre temps.

Toni Vidal retrata la cultura catalana dels setanta és fruit d’un treball en l’arxiu fotogràfic de Toni Vidal que ha permès fer una selecció de més de cent retrats. 

Dates:

Del 15 de juny a l'1 d'octubre de 2017

Inauguració dimecres 14 de juny a les 19.00 

Horari:

De dimarts a dissabtes, de 10 a 19 h 
Diumenges i festius de 10 a 14.30 h
Dilluns tancat.

Més informació sobre horaris>

Entrada gratuïta:

Més informació sobre tarifes>

Imatges de l'exposició