Dones a les ones

2020

Tens enregistraments, objectes, fotografies o informació de locutores, actrius, editores, tècniques i periodistes en la radiodifusió entre els anys 1924 i 1990 a Catalunya? Envia'ns el material al correu mhc.cultura@gencat.cat indicant nom, data i lloc. Estem preparant, per al 2019, l'exposició Dones a les ones una mostra que posarà en valor el treball professional de les dones a la ràdio a Catalunya. I si vols compartir-les a les xarxes, no t'oblidis d'etiquetar-les amb #donesalesones per tal que no en perdem el fil!

Els objectius de l’exposició són oferir una visió panoràmica i històrica de la ràdio a Catalunya i posar en valor la participació de les dones en els més de 90 anys transcorreguts d’ençà la inauguració de la ràdio. Recuperar les veus de les dones que des de les ones van treballar de forma professional per convertir el mitjà radiofònic en una de les eines de comunicació imprescindibles de l’actualitat.

 

El director de Radio Roda, Miquel Vilar, més conegut com en “Manolito” i la locutora Lídia Ruano, a la dècada dels cinquanta. Arxiu Família Ruano.