Curs de dansa antiga

Us proposem endinsar-nos en la nostra història a través d'un curs de danses dels segles XVI al XVIII de la mà de la companyia Xuriach. L'objectiu és iniciar-se o aprofundir en el món de la dansa antiga des d'una visió històrica però amena, musical i de gaudi del moviment. El segon mòdul del curs està dedicat a la dansa d'escola ibèrica i la matrícula és oberta. Tant si ja ets alumne dels cursos com si no ho has estat mai, et pots apuntar per conèixer i experimentar sobre la dansa dels nostres avantpassats.

Mòdul 2. Segon trismestre. Dansa d'escola ibèrica 

Juan de Esquivel Navarro, en els seus Discursos sobre El arte del danzado (Sevilla, 1642) ens explica: "el que danza el Alta continúa la escuela en esta manera: danza dos mudanzas de Pavana, Gallarda, dos mudanzas de Folías, dos de Rey, dos de Villano, Chacona y Canario. Y remátase la escuela con el Torneo o el Pie de gibado, que es todo lo que se danza en escuelas. Y aunque hay Rastro, Jácara, Zarabanda y Tárraga, estas cuatro piezas son una misma cosa, si bien el Rastro tiene sus mudanzas diferentes y por diferente estilo.

Així ho farem, doncs, tal com ho va fer també el jove Josep Faust de Potau a la Barcelona de 1701, castanyoles a les mans i, als peus, espolsades, campaneles, carrerilles, floretes... 

Laboratori II: Expansió del moviment. A partir de les i estilística, experimentar amb l’amplitud i la qualitat del moviment. 

Més informació del curs

Mòduls temàtics i horaris

Mòdul 1. RENAIXEMENT: divendres 6 i 20 d’octubre, 10 i 17 de novembre, 1 i 15 de de­sembre. Classes de 18.45h a 20.15h. 

Mòdul 2. DANSA D’ESCOLA IBÈRICA: divendres 12 i 26 de gener, 2, 16 i 23 de febrer, 16 de març. Classes de 18.45h a 20.15h. 

Mòdul 3. DANSA DEL BARROC FRANCÈS: 6 i 10 d’abril, 4 i 18 de maig, 1 i 15 de juny. Classes de 18.45h a 20.15h. 

Laboratori (opcional): de 20.30 a 21.15 h. (tres quarts d'hora addicionals d'experimentació, més enllà dels codis de la dansa que ens arriben de les fonts primàries)

Preu

50€ per mòdul (+10€ amb laboratori)

Inscripcions

Accedeix al formulari d'inscripció mòdul II