La nit de Vàlia

Segona sessió del Club de Lectura dedicat a la Revolució Russa. En aquesta ocasió, comptem amb l'escriptora Monika Zgustova, autora de la novel·la "La nit de Vàlia". 

La jove russa Vàlia i el marine nord-americà Bill mantenen una relació amorosa que el 1945, amb la fi de la guerra, s'estronca sobtadament. Bill desapareix sense donar cap explicació i, més endavant, Vàlia és acusada d'espionatge per les autoritats soviètiques. Separada de la mare i de la filla de dos anys, Vàlia busca forces en l'amistat amb altres preses i en la pràctica del teatre per suportar tants anys al gulag. Quan finalment recupera la llibertat, toparà amb una filla que amb prou feines coneix, i amb Bill, ara un científic reconegut als Estats Units. La nit de Vàlia és la història dramàtica i esperançada d´un gran amor enfrontat a les adversitats de la Història. Monika Zgustova va conèixer l´autèntica Vàlia, fa pocs anys, en un pis als afores de Moscou.

Cicle Revolució Russa

26 de setembre. Deu dies que trasbalsaren el món. John Reed. Hi assistirà Josep Cots, editor.

25 d'octubre. La nit de Vàlia. Monika Zgustova. Hi assistirà l'autora.

28 de novembre. La maleta / Els nostres. Serguei Dovlàtov. Hi assistiran Ester Andorrà, editora, i Miquel Cabal Guarro, traductor.

Informació pràctica

  • Dia: dimecres 25 d'octubre 
  • Hora: 18.00h.
  • Lloc: taller de l'historiador 
  • Preu: inscripció gratuïta a llibreria@bestiari.net o al 93 221 22 18