Activitats educatives

La Polsina et vol conèixer

La Polsina et vol conèixer

La Polsina, és una volva de pols amb molta història i, amb ella els nens i les nenes veuen com han anat canviant les coses al llarg del temps, alhora que coneixen la seva família i l’ajuden a trobar al seu amic Forquilla.

Al llarg d’aquesta passejada la Polsina porta la seva cadira màgica amb rodes, de la que traurà andròmines increïbles i fantàstiques!

Quins continguts estructuren l’activitat?

Aquesta activitat fa un recorregut per les sales dedicades a la història contemporània amb l’objectiu d’apropar el Museu als més menuts i possibilitar un primer contacte amb el passat. Al llarg de la visita, els nens i les nenes coneixen objectes de la vida quotidiana, mitjans de comunicació i de transport del temps dels seus avis: el telèfon, la televisió, els primers cotxes utilitaris i també com escrivien cartes amb la màquina d'escriure portàtil.

Com és la dinàmica de l’activitat?

Aquesta activitat es desenvolupa en forma d’itinerari per les sales del final de la tercera planta del museu on els nens i les nenes participaran de les aventures de la Polsina. En la seva narració ens demanarà ajuda per trobar el seu amic Forquilla, personatge misteriós, astut i escorredís que al llarg del recorregut ens deixarà pistes/rastres que ens portaran al final a trobar-lo i descobrir quin personatge és.

Què aprendrem?

A partir de la dinàmica participativa que planteja l’activitat i de la intervenció de la Polsina els nens aprenen a valorar l’ús de la llengua, a descobrir les relacions de parentiu dins de la família, l’ús correcte de les unitats temporals, distingir els diferents mitjans de transport i de comunicació.

Capacitats

  • Aprendre a pensar i a comunicar-se.
  • Aprendre a conviure i habitar el món: comportar-se d’acord amb unes pautes de convivència durant la visita al museu.

Informació pràctica 

Nivell recomanat: P3

Durada: 1 hora

Nombre d’alumnes per educador: 25 alumnes

Preu de l’activitat: 97 €

Informació i reserves: Tel. 93 225 42 44 | mhcvisites.cultura@gencat.cat Consulta horaris servei de concertació de visites 

Descarrega't el guió del professor: