Passejades per la història

El Languedoc-Rousillon ofereix la possibilitat de descobrir els millors exemples meridionals del romànic, amb Sant Martí del Canigó, Sant Miquel de Cuixà i el Priorat de Serrabona com a referents del poder espiritual i econòmic de unes ordres religioses que van saber combinar religió i art en les construccions més rellevants del romànic català.

PRIMER DIA. BARCELONA – SAINT MARTIN DU CANOGOU - VILLEFRANCHE

Sortida en autocar destinació Casteil (a dos quilòmetres de Vernet , on agafarem els jeeps per pujar a Sant Martí del Canigó.  Visita guiada a una de les abadies benedictines més importants des de la seva consagració (1009) fins el  segle XVIII. Visita a la cripta i a l’església abacial sobreposada, magnífics exemples del primer romànic meridional. En el conjunt hi destaca el campanar que representa el coronament de les obres de construcció de l’abadia, així com les tombes del Comte Guifré i de la seva segona muller, la comtessa Elisabeth, obres del segle XI. Dinar inclòs.

Sortida en autocar destinació Villefranche. Arribada a Villefranche de Conflent. Visita guiada a una de les poblacions més importants de la comarca del Conflent, fundada el 1090 per Raimon, comte de Cerdanya. L’estat excepcional de conservació de la vil·la ens permetrà apreciar els canvis, modificacions i ampliacions de l’arquitectura militar des del segle XI al XIX. Entre els nombrosos edificis cal destacar el de la cort del veguer, la torre del consolat, cases de famílies nobles i l’església d’estil romànic consagrada a Saint-Jacques.

Sopar lliure i Allotjament

SEGON DIA. SANT MIQUEL DE CUIXÀ – SERRABONA – PRADES- BARCELONA

Anada a Sant Miquel de Cuixà, el monestir benedictí que es troba al peu del Canigó, al Conflent. Va ser fundat per l’arxiprest Protasi l'any 879. Va ser amb els abats Garí i Oliba quan es va convertir en un dels centres espirituals i culturals més importants de Catalunya en temps feudals. Fundat al segle IX, al segle X el monestir ja posseïa un extens patrimoni. És una de les construccions més rellevants del romànic català, amb el seu claustre del segle XII, d'estil llombard, i uns capitells que es conserven majoritàriament en col·lecions privades als Estats Units. Del seu scriptorium, sala on es copiaven els manuscrits, van sortir algunes obres cabdals de la primitiva historiografia catalana. Dinar lliure a Prades

Continuació de la visita fins el Priorat de Serrabona, una de les joies del romànic català. Del mateix destacarem el seu cor amb magnífics capitells historiats de marbre rosa, autèntica obra mestre de la escultura romànica.

Tornada a Barcelona

Vista de l'abadia de Sant Martí del Canigó. © E. Layani

Informació pràctica

  • Dies 28 i 29 de setembre de 2019
  • Preu: 320 €* (els Amics del Museu gaudeixen d'un 25 % de descompte en aquesta activitat)
  • Inscripció i reserva: Per realitzar l'activitat, és necessari inscriure's prèviament al telèfon 93 225 42 44 o a l'adreça electrònica mhcvisites.cultura@gencat.cat. Horari d’atenció telefònica per fer la reserva: de dilluns a dijous de 9.30 a 14h i de 15 a 17.30h i els divendres de les 9.30h a les 14.00h.
  • Data límit d'inscripció: una setmana abans de la data de sortida. L'organització es reserva el dret a anul·lar l'activitat en cas que no s'arribi al mínim d'inscrits.
  • El pagament es fa per transferència bancària al número ES93 2100 0540 390200554837 indicant al concepte el nom de la sortida ("Romànic", "Cardona"...).
  • *Inclou 1 nit d'hotel ***, 2 dinars, entrades, autocar i assegurança