Cursos, seminaris i jornades

Club de Lectura

Club de Lectura

El Club on es troben la història i la literatura. El Museu i Bestiari-Llibreria del Museu et proposarem cada semestre una selecció de llibres i et convidem a que vinguis a compartir les teves impressions amb l'autor i altres lectors. Comencem amb un cicle de novel·les històriques ambientades a Catalunya.

El mateix dia de la trobada, els darrers dimarts de mes, podràs visitar el museu i les seves exposicions de manera gratuïta.

Sessions

  • 31 de gener. Barcino de Maria Carme Roca. Segle II. Una novel·la que descobreix els secrets més íntims d'un personatge que va lluir amb orgull el nom de la seva ciutat per tot el món, Luci Minici Natal Quadroni Ver.
  • 28 de febrer. El càtar proscrit de Jaume Clotet. Segles XII-XIII. Un cavaller occità lluita per preservar la memòria i l'honor d'uns homes i unes dones perseguits pels croats francesos: els càtars.
  • 28 de març. VICTUS / VAE VICTUS d'Albert Sánchez Piñol. Segle XVIII. Les aventures de Martí Zuviría a la Guerra de Successió Espanyola i la seva posterior fugida a l'Amèrica del Nord, on ajudarà els indis yames en la guerra contra els colons anglesos.
  • 25 d'abril. L'hospital dels pobres de Tània Juste. Segle XIX. Metges i aspirants, dones pioneres, artistes i deixebles conviuen en la gran novel·la sobre la construcció de l'Hospital de Sant Pau, el conjunt modernista més imponent de tots els temps.
  • 30 de maig. Allò que va passar a Cardós de Ramon Solsona. Segle XX. Un guàrdia civil és assassinat una nit de neu del 1965 a la vall de Cardós, quan es duen a terme les obres d'un gran complex hidroelèctric i la vida dels seus habitants està en plena transformació.

Informació pràctica

Dia i hora: dimarts a les 18h
Lloc: Museu d'Història de Catalunya (com arribar-hi). Trobada al vestíbul. Les sessions es desenvoluparan al Taller de l'historiador (planta 0).
Preu i inscripció: Inscripció gratuïta a llibreria@bestiari.net o trucant al 93 221 22 18. Aforament limitat.