Activitats culturals

2012
Conferència 'Catalunya bombardejada'
Inici: 07/06/2012  -  Fi: 07/06/2012

El Museu d'Història de Catalunya acull les conferències que tractaran sobre el 75è aniversari dels bombardeigs a la població civil i infraestructures catalanes, organitzades pel Memorial Democràtic de Catalunya.

L'acte el presentarà Jordi Palou Loverdos, director del Memorial Democràtic; la conferència Els bombardeigs: sociabilitat, defensa i resistència, anirà a càrrec de Josep Lluís Martín Berbois, historiador i la conferència Records d’un infant, la dictarà Hilari Raguer, historiador.   

Informació de context

La Guerra Civil espanyola (1936-1939) esdevingué el primer conflicte armat on l’aviació tingué un paper decisiu. Els bombardeigs intensius que afectaren a l’anomenada zona republicana són un exemple d’un nou model d’enfrontament bèl·lic en el que la reraguarda es convertí en front de guerra i la població civil en blanc per l’enemic.

En els darrers anys s’ha dut a terme una important tasca de documentació i recuperació d’aquests refugis alguns dels quals s’han posat en valor com a patrimoni memorial fent-los visitables per tal de conèixer tant els horrors de la guerra com la seva construcció en base a estrets valors de solidaritat i amb un destacat paper de les dones i els nens. Enfront a la destrucció i els crims dels sollevats, la ciutadania posà de relleu una important capacitat organitzativa basada en actituds com el civisme, el treball en equip, el voluntariat i la resistència social.

L'acte tindrà lloc el dijous 7 de juny a les 18.30 h al museu.


Més actes
  Baixar
ImprimirPujar